Rekord i læreplasser

Publisert: 11.01.2018     Endret: 11.01.2018

I 2017 fikk rekordmange yrkesfagelever læreplass i en bedrift.

isaksen.jpg

Kunnskapsministeren sier vi må fortsette satsningen på yrkesfag for å få enda flere læreplasser.

Nye tall viser at det har vært en kraftig økning i andel unge som søker på læreplasser som får læreplasser. Tallene fra Utdanningsdirektoratet viser at 20 800 elever fikk læreplass i en bedrift i 2017. Dette er 72 prosent av de som søkte. Dette er altså både det høyeste antallet og den største andelen siden Direktoratet startet målingen.

Bygg og anleggsteknikk er vinnerne

I bygg og anleggsteknikk har 83 prosent av søkerne fått godkjent lærekontrakt. I 2017 var det størst økning i antall søkere i bygg- og anleggsteknikk med henholdsvis 434 flere søkere. Det er 574 flere inngåtte kontrakter i 2017 enn i 2016.

-          Dette er gledelige nyheter! Og dette vil bidra til at flere elever får muligheten til å fullføre utdanningen sin og komme seg ut i arbeidslivet raskt, sier Caroline Khoury Nilsen, i Byggenæringens Landsforening.

 

Flest læreplasser i Oslo og Rogaland

Omtrent 78 prosent av yrkesfagelevene som søkte om læreplass i en bedrift i Oslo og Rogaland, fikk læreplass.

-          Mange fylker gjør en god jobb med å skaffe læreplasser, men vi er ikke i mål. Det blir stadig flere søkere, og da må vi fortsette satsningen for å få enda flere læreplasser, sier Kunnskapsministeren i en pressemelding.

 

Yrkesfagenes år

-          Dette året er yrkesfagenes år, og Vibyggernorge håper at den gode utviklingen vil fortsette inn i 2018, og at flere bedrifter ser mulighetene a å ta inn lærlinger, avslutter Nilsen.